Ring oss

040-38 15 30

Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Om oss

Om Håkanssons Truck AB

Affärsidé
Håkanssons Trucks kunder omfattar alla och utesluter ingen som är i behov av våra tjänster. Vi erbjuder service och reparationer av truckar, batterier, entreprenadmaskiner, liftar och lyftbord. Dessutom har vi försäljning och uthyrning av utrustning. Vi strävar efter ständig kompetensutveckling. Våra kunder ska se oss som lättillgängliga, kunniga och flexibla. Vid akuta servicebehov är vi på plats inom fyra timmar. Vårt mål är att minimera både kostnader och stilleståndstider för kunden, en servicenivå vi upprätthåller för att fortsätta erbjuda trygghet.

Verksamhet
Vår styrka ligger i snabbhet och tillgänglighet. Vi täcker snabbt hela Skåne och kan vara hos kunden inom fyra timmar. Våra sju servicebilar är välutrustade för att hantera akuta reparationer. De flesta problemen löser vi direkt på plats. För mer komplicerade fel transporterar vi truckarna till vår verkstad i Malmö. Vi utför service och reparationer på alla typer av el-, gasol- och dieseltruckar, samt på entreprenadmaskiner, liftar och lyftbord. Vi är också återförsäljare för Manitou i Skåne.

Miljö
Vår målsättning är att agera miljövänligt. Vi använder LOTS Miljösystem för hantering av farligt avfall, ett unikt, flexibelt och kostnadseffektivt system som är miljöriktigt.

Historia

Djupa Rötter i Malmös Verkstadshistoria

Håkanssons Truck har en rik historia som börjar redan 1947, grundat av bröderna Folke och Yngve Håkansson. Företaget startade med tillverkning av gengasaggregat och reparationer för Malmö Taxis bilar, samt tillverkning av midgetbilar under namnet EFFYH. Denna pionjäranda ledde till att Håkanssons blev en nyckelspelare när den första trucken anlände till Malmö och Kockums Varv i slutet av 1940-talet. Idag, över 70 år senare, fortsätter företaget att vara en ledande aktör inom service och försäljning av truckar.

En Ny Era: Generationsskifte och Partnerskap

Nyligen markerade ett betydelsefullt steg i Håkanssons Truck historia genom ett generationsskifte och en strategisk utvidgning av partnerskapet. Tomas Johansson från Hestra Truck & Maskin har stigit in som delägare, vilket stärker banden mellan de två företagen. Denna utveckling symboliserar en ny era för Håkanssons Truck, som har specialiserat sig på service för Manitou-maskiner, inklusive teleskoplastare och traditionella gaffeltrucksmodeller.

Stärkt Samarbetet för Utökad Täckning

Håkanssons Truck och Hestra Truck & Maskin har haft ett långvarigt samarbete, med Hestra som generalagent för Manitous gaffeltruckar och ett samarbetsavtal med Scantruck för Manitous teleskoplastare. Med 7 servicebilar från Håkanssons som täcker Skåne och Hestras 8 servicebilar som sträcker sig från västra Småland till västkusten, erbjuder de tillsammans en omfattande service över södra Sverige. Med 15 servicebilar totalt stärker detta partnerskap deras förmåga att leverera exceptionell service och stöd till sina kunder.

Framtiden ser Ljus ut

Med ägarna Patrik Andersson och Tomas Johansson vid rodret, ser Håkanssons Truck fram emot en framtid med ökad servicegrad och försäljning. Denna nya utveckling stärker inte bara deras förmåga att serva en bredare kundbas, utan också deras position som en ledande leverantör av Manitou-maskiner. Tillsammans med sina duktiga medarbetare är Håkanssons Truck väl förberedda för att möta framtidens utmaningar och möjligheter.

Ring oss